Zahrádkářem díky kvalitnímu skleníku

Zahrádkářem díky kvalitnímu skleníku

Ať už patříte mezi zkušené zahradníky, nebo se zahradničením teprve začínáte, nic vám neumožní pěstovat rostlinky celoročně tak dobře, jako kvalitní zahradní skleník. Pěstování ve skleníku se neomezuje pouze na zeleninu. Škála možností je mnohem širší. S řádnou péčí si vypěstujete různé druhy ovoce, včetně exotických druhů, nespočet bylinek, jejichž čerstvost oceníte v kuchyni po celý rok, ale ve skleníku se bude dařit také kaktusům.

Aby vám skleník dlouho vydržel a nemuseli jste po roce či několika letech vyměňovat jeho části, je zapotřebí pečlivě vybírat. Dejte přednost kvalitě před levnější cenou a horším materiálem. 

V posledních letech se výrobci skleníků uchylují k materiálu zvanému polykarbonát. Je to právě výplň, která z velké části určuje kvalitu skleníku. Komůrkový polykarbonát je typ materiálu, se kterým se na trhu setkáte nejčastěji. Struktura tohoto materiálu je dána vrstvením polykarbonátových folií přes sebe, které jsou navzájem propojeny spojovacími žebry, a vytváří tak množství dutinek. Mezi výhody komůrkového polykarbonátu patří vysoká životnost, výborný přenos světla a tepla, odolnost vůči extrémním teplotám, nízká hmotnost a také dostupná cena.

Mezi poloprofesionální zahradníky skleníky patří skleníky Agroflex Premium, které se řadí mezi nejprodávanější ruské skleníky. Disponují zesíleným designem (6mm polykarbonát) a odolností vůči velkému zatížení během zimního období. Podobné vlastnosti mají i skleníky Agroflex Titan, jejichž výplň má tloušťku 4 mm. Liší se však konstrukcí, která v obloucích využívá dvojité trubky, a její možné zatížení dosahuje až 250 kg/m2. Odolávají proto i extrémním povětrnostním podmínkám.   

Menší variantou skleníku je pařeniště. Hodí se především pro předpěstování rostlinek, ale i samotné pěstování, například rajčat a okurek. Pařeniště Alto pomůže rostlinám udržet nahromaděné teplo a zdvojnásobuje jejich růst. Mezi benefity tohoto modelu jednoznačně patří jednoduchá montáž, oboustranná galvanizace, nízká hmotnost a snadná přeprava.

Tags from the story
Written By
More from PR článek
Micelární voda: Tekutina, se kterou je čištění pleti jedna radost
Sen o krásné a zdravě vypadající pleti se může stát skutečností. Musíte...
Čtěte více
Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *