Recepty pro zdravou a rychlou snídani

Snídaně je obecně považována za hlavní jídlo dne, které nastartuje celý organismu a dodá mu potřebné živiny pro zvládnutí náročného dne. Přesto mnoho lidí v dnešní době snídani zanedbává anebo ji dokonce vynechává úplně. Nelze se tomu v dnešní době divit. Spousta lidí by rádo žilo zdravě a v klidu posnídali, ale zkrátka nemají při studijních či pracovních povinnostech času nazbyt. Pojďme si v dnešním článku představit tři způsoby, jak snídat zdravě a zároveň i s minimem vynaloženého času. Tyto recepty vás po ránu zaručeně vytáhnou z postele.

Borůvkovo-banánové smoothie

Smoothies jsou mixované nápoje, jejichž základ obvykle tvoří ovoce či zelenina. Přidat můžete samozřejmě cokoli dalšího, co vám chutná. Výjimkou nebývá ani řecký jogurt nebo různá zdravá semínka. Sportovci si pak do smoothie mohou přidat třeba proteinový prášek anebo kreatin. Pokud není nápoj dostatečně sladký sám o sobě, je možné sáhnout po medu.

Recept na borůvkovo-banánové smoothie: Vezměte dva banány a hrst borůvek – chuťově spolu dobře ladí. Mixujte je dohromady a přidejte řecký jogurt a tekutinu dle chuti (vodu, kravské, kokosové či mandlové mléko). Celou směs můžete nechat zchladit v lednici a máte zdravou snídani či svačinu pro horké letní dny.

Pikantní ovesné vločky s vajíčkem

Možná máte zkušenost s ovesnými kašemi v sáčku, které jsou běžně k dostání v supermarketech. Jejich příprava bývá blesková, ale o jejich zdravotním přínosu můžeme pochybovat – jedná se přeci jen o instantní výrobek. Připravte si doma místo toho k snídani ovesné vločky na pikantní způsob.

Postup přípravy: Zalijte vločky tak, jak jste zvyklí – vodou či mlékem. Přidejte špetku soli a pepře (místo obvyklého cukru se skořicí). Navrch přidejte vejce (podle chuti pečené, natvrdo anebo jako volské oko) pro nutriční nakopnutí po ránu.

Staré dobré palačinky

Ne nadarmo patří mezi snídaňovými chody palačinky mezi stálice. Nejen, že jsou výživné a chutné, ale doba jejich přípravy nemusí přesáhnout 5 minut. Náplň si můžete zvolit podle libosti od zdravé až po tu méně zdravou.

Ukázkový recept

Vezměte 1,5 šálku polohrubé mouky a nasypte ji do mísy, přidejte 3 čajové lžičky prášku na pečení, 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru, zalijte 1,5 šálku mléka, přidejte 1 vejce a nakonec 3 lžičky rozpuštěného másla. Všechny ingredience v míse míchejte, dokud není směs hladká. Rozehřejte pánev a nalijte na ni 1 naběračku směsi. Vyčkejte, dokud není první strana připravená tak akorát dohněda a palačinku otočte. Opakujte stejným způsobem i na druhou stranu. Jako náplň můžete zvolit např. zakysanou smetanu s jahodami případně jakýmkoli ovocem, které máte právě doma.

Tento článek sponzorují

Tento článek zatím nemá sponzora. Buďte první!

Pod tento příspěvek můžete přidat vlastní odkaz jako reklamu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.