Tipy na pomocníky při velikonočním pečení

Z historického pohledu Velikonoce oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Mnohem více jsou ale dnes obdobím lidových tradic, setkávání se s rodinou a přáteli a oslavou přicházejícího jara. A nic z toho se neobjede bez dobrého domácího jídla. 

Velikonoční pečení patří k tomuto období stejně neodmyslitelně, jako cukroví k Vánocům. Již několik dní předtím, než se v kalendáři objeví Zelený čtvrtek, Velký pátek a Bílá sobota, hledají hospodyňky svá velikonoční vykrajovátka a nakupují vše potřebné, aby uspokojily chutě svých příbuzných a mlsné jazýčky všech koledníků. Zkuste své spíže prohlédnout také a možná zjistíte, že vám sada velikonočních vykrajovátek nebo forma na beránka chybí. S doplněním těchto zásob vám pomůže obchod Domácí potřeby-Franta.

Bez čeho se velikonoční tabule neobejde?

Recepty na přípravu velikonočních pokrmů se často dědí po několik generací. Pojďme se podívat na to, co si i vy můžete doma připravit. Ke každému pokrmu navíc připojíme tip na pomocníka, se kterým vám příprava půjde snadněji.

Co by na žádném velikonočním stole nemělo chybět, je beránek, ať už z máslového, nebo třeného těsta. Náš první tip tak zní: forma na velikonočního beránka. Tradiční variantou je velká keramická forma na beránka, která vám vydrží dlouhé roky a poslouží i při přípravě jiných pokrmů (nádivky, tlačenky apod.). Díky svému rustikálnímu vzhledu může fungovat i jako velikonoční dekorace. Pokud chcete každého koledníka potěšit vlastním beránkem, bude se vám hodit silikonová forma na beránka. Svými malými rozměry (do 20 cm) je ideální k upečení jedné porce sladkého zákusku.

Pomocníci na pečení sladkého i slaného

Beránek ale není jediným symbolem Velikonoc. Stejně dobře uděláte i když se pustíte do pečení zajíčků a vajíček. Samozřejmě z těsta a čokolády. Pomůže vám s tím forma na zajíčka a vajíčka, která je skvělá na přípravu sladkých čokoládových pralinek. Obdobně jako ostatní silikonové formy snese velmi vysokou teplotu (až 220 °C) a lze ji umývat v myčce.

Další dobrotou, kterou zjara potěšíte každého mlsouna, je biskupský chlebíček. Formu na biskupský chlebíček s nepřilnavým dnem vyzkoušejte i na upečení domácího chleba nebo paštiky.

Když už jsme zmínili Vánoce a cukroví, i to si můžete na Velikonoce upéct. Jen místo stromečků a vloček použijte velikonoční vykrajovátka v podobě vajíček, zajíčků a čtyřlístků.

Velikonoce nejsou pouze o sladkém. Dobrým zvykem je upéct si husu. Pořádně mastnou, tak abyste měli plný pekáč omastku. Díky pekáči na husu AL AROMA si můžete být jistí, že se maso nevysuší a po všem tom sladkém si užijete mastnotu stékající po bradě.

Omastek se pak perfektně vytírá domácím chlebem. Když si ho v keramické formě na pečení chleba zkusíte upéct, hned si tak obyčejné věci, jakou právě chleba je, budete více cenit.

A protože k Velikonocům nepatří pouze dobré jídlo, ale i hezky vyzdobená domácnost, náš poslední tip směřuje na velikonoční dekorace. Když si svůj byt či dům ozdobíte bedýnkou s čerstvými květinami a typickými velikonočními motivy, každá návštěva vás určitě pochválí, jak je to u vás doma hezké.

Náš tip: Další skvělé tipy na užitečné pomocníky a jeden skvělý recept na velikonočního beránka najdete v článku zde.

Tento článek sponzorují

Tento článek zatím nemá sponzora. Buďte první!

Pod tento příspěvek můžete přidat vlastní odkaz jako reklamu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *