Tipy na pomocníky při velikonočním pečení

Z historického pohledu Velikonoce oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Mnohem více jsou ale dnes obdobím lidových tradic, setkávání se s rodinou a přáteli a oslavou přicházejícího jara. A nic z toho se neobjede bez dobrého domácího jídla. 

Velikonoční pečení patří k tomuto období stejně neodmyslitelně, jako cukroví k Vánocům. Již několik dní předtím, než se v kalendáři objeví Zelený čtvrtek, Velký pátek a Bílá sobota, hledají hospodyňky svá velikonoční vykrajovátka a nakupují vše potřebné, aby uspokojily chutě svých příbuzných a mlsné jazýčky všech koledníků. Zkuste své spíže prohlédnout také a možná zjistíte, že vám sada velikonočních vykrajovátek nebo forma na beránka chybí. S doplněním těchto zásob vám pomůže obchod Domácí potřeby-Franta.

Bez čeho se velikonoční tabule neobejde?

Recepty na přípravu velikonočních pokrmů se často dědí po několik generací. Pojďme se podívat na to, co si i vy můžete doma připravit. Ke každému pokrmu navíc připojíme tip na pomocníka, se kterým vám příprava půjde snadněji.

Co by na žádném velikonočním stole nemělo chybět, je beránek, ať už z máslového, nebo třeného těsta. Náš první tip tak zní: forma na velikonočního beránka. Tradiční variantou je velká keramická forma na beránka, která vám vydrží dlouhé roky a poslouží i při přípravě jiných pokrmů (nádivky, tlačenky apod.). Díky svému rustikálnímu vzhledu může fungovat i jako velikonoční dekorace. Pokud chcete každého koledníka potěšit vlastním beránkem, bude se vám hodit silikonová forma na beránka. Svými malými rozměry (do 20 cm) je ideální k upečení jedné porce sladkého zákusku.

Pomocníci na pečení sladkého i slaného

Beránek ale není jediným symbolem Velikonoc. Stejně dobře uděláte i když se pustíte do pečení zajíčků a vajíček. Samozřejmě z těsta a čokolády. Pomůže vám s tím forma na zajíčka a vajíčka, která je skvělá na přípravu sladkých čokoládových pralinek. Obdobně jako ostatní silikonové formy snese velmi vysokou teplotu (až 220 °C) a lze ji umývat v myčce.

Další dobrotou, kterou zjara potěšíte každého mlsouna, je biskupský chlebíček. Formu na biskupský chlebíček s nepřilnavým dnem vyzkoušejte i na upečení domácího chleba nebo paštiky.

Když už jsme zmínili Vánoce a cukroví, i to si můžete na Velikonoce upéct. Jen místo stromečků a vloček použijte velikonoční vykrajovátka v podobě vajíček, zajíčků a čtyřlístků.

Velikonoce nejsou pouze o sladkém. Dobrým zvykem je upéct si husu. Pořádně mastnou, tak abyste měli plný pekáč omastku. Díky pekáči na husu AL AROMA si můžete být jistí, že se maso nevysuší a po všem tom sladkém si užijete mastnotu stékající po bradě.

Omastek se pak perfektně vytírá domácím chlebem. Když si ho v keramické formě na pečení chleba zkusíte upéct, hned si tak obyčejné věci, jakou právě chleba je, budete více cenit.

A protože k Velikonocům nepatří pouze dobré jídlo, ale i hezky vyzdobená domácnost, náš poslední tip směřuje na velikonoční dekorace. Když si svůj byt či dům ozdobíte bedýnkou s čerstvými květinami a typickými velikonočními motivy, každá návštěva vás určitě pochválí, jak je to u vás doma hezké.

Náš tip: Další skvělé tipy na užitečné pomocníky a jeden skvělý recept na velikonočního beránka najdete v článku zde.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *