Potraviny roku 2017

Červená řepa

Napadlo by vás, že existují nějaké potraviny, které jsou v daném roce in? Jistě, móda se mění s každou sezónou, ale že by se móda týkala i potravin? Ano, a samozřejmě s tím přišli ve Francii. Kde jinde?

Francouský časopis Elle à Table přinesl seznam potravin, které prostě k roku 2017 patří. Ve Francii by měly vládnout všem kuchyním, kulinářům a šéfkuchařům. Jak to bude u nás? Těžko říct. Pravdou je, že si třeba zeleninový jogurt v české domácnosti představit nedokážu, ale třeba budu překvapena!

Potravina roku 2017: zeleninový jogurt

Zeleninový jogurt má být právě jednou z potravin roku 2017. Je zdravý, má originální chuť a nepotřebuje tolik cukru jako ovocné jogurty. Jdete do toho? Budete si muset počkat, než někdo s něčím takovým na český trh přijde. Případně si pro jogurt zaleťte do Austrálie, USA nebo Velké Británie. Tam všude se už prodává. Vyrábí ho například společnost BLUEHILL.

Zeleninový jogurt však nemá daleko od smoothie, trocha zeleniny, jogurtu a mixér. Zeleninový jogurt nebo smoothie s jogurtem, jak snadné.

Potravina roku 2017: červená řepa

Zelenina není jenom základní ingrediencí zeleninového jogurtu, ale také druhou z potravin roku 2017. Konkrétně to má být mrkev, tuřín nebo červená řepa, která má v letošním roce nahradit kapustu nebo avokádo. To byla zelenina roku uplynulého.

Za pozornost stojí především červená řepa, která je skvělým pomocníkem detoxikace. Detoxikace se hodí vždycky, zvláště nyní, s počátkem nového roku a blížícím se jarem.

A smoothies ještě jednou, tentokrát s červenou řepou – tady je recept. Vedle červené řepy obsahuje také zázvor, jablko, pomeranč a směs zelených potravin. Jdete do toho?

Červená řepa

Potraviny roku 2017: řasy a semínka

Francouzi jsou kulináři každým coulem a své kulinářské umění předvádějí na mnoha různých typech potravin, třeba na mořských řasách, které umějí zpracovat na mnoho způsobů. Najdou pro ně široké využití a ještě širší snad pro slunečnicová semínka, která pro rok 2017 hrají mezi ostatními semínky hlavní roli. V době plné stresu se semínka hodí, jsou totiž potravou pro mozek a nervovou soustavu. Mají pomáhat od stresu a depresí.

Potravina roku 2017: koktejl alá parfém

Tento rok si budeme moci vychutnat nevšední koktejly. Zapomeňte na Piňa Coladu, trendem mají být koktejly provoněné parfémy. Nezapomeňte, že potraviny roku 2017 definovali Francouzi!

Ale nebojte se, v roce 2017 si budete moci vychutnat i skutečně zdravý koktejl – čistě přírodní, bez umělých aromat a barviv… melounový džus.

Meloun

Potravina roku 2017: melounový džus

Mlsný francouzský jazýček zaujal i populární meloun. Jako potravinu roku 2017 označili i melounový džus, který představuje skvělý letní nápoj. Dodává organismu tolik potřebnou vodu, ale i celou řadu cenných látek. Obdobně jako červená řepa i meloun je prostředkem detoxikace. Detoxikaci napomáhá také díky obsahu vlákniny. Ta je, jak známo, nepostradatelná pro správnou činnost střev. Melounový džus má navíc jednu velikou výhodu – dá se připravit velmi snadno a rychle.

To ostatně píšou i o detoxikačním nápoji prodetox s obsahem rozpustné vlákniny a dalších čtyřech klíčových složek. Proč zmiňuji prodetox? Protože právě na blogu prodetoxu jsem objevila článek o potravinách roku 2017. Francouzštinou nevládnu, takže bych francouzský časopis sama přeložit nedokázala.

Zdroj: Blog prodetox – Potraviny roku 2017. Které to jsou?

Written By
More from rakri
Superpotraviny – velký přehled (2)
Superpotraviny. Každý o nich mluví, každého zajímají, ale nikdo přesně neví, co...
Čtěte více
Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *