Sestava pro rychlé spalování

rychlé spalování
Sestava pro rychlé spalování

Dát do pohybu metabolismus, zpevnit si svaly a zlepšit držení těla je pro většinu lidí celoživotní sen. Pokud se jim k tomu podaří shodit i nějaké to kilo navíc, tak vrní blahem. Zacvičte si následující sestavu a vyzkoušejte jaký vliv má na spalování tuků.

Pozice prkna (pes)

rychlé spalování
Pozice prkna (pes)

Tento cvik klade důraz na protažení a rozhýbání důležitých partií našeho těla, a proto jim vždy začínejte. Dávejte si pozor na správné držení těla, které u tohoto cviku je hodně důležité. Začněte pozicí prkna (A), z které plynule po 3-5 vteřinách přejděte do pozice psa (B). Opakujte 10x.

Vytáčení ve vzporu

rychlé spalování
Vytáčení ve vzporu

Jste ve vzporu a z této pozice střídavě rotujte jednou a poté druhou paží směrem ke stropu. Nezapomeňte na zpevnění celého těla s důrazem na stabilitu břicha a pánve. Tento cvik vám dopomůže ke zpevnění středu těla, zlepší stabilitu zad a bude vás po něm bolet každý sval na rukou. Opakujte 10x na každou stranu.

Přeskoky ve výpadu

rychlé spalování
Přeskoky ve výpadu

Začnete ve výpadu, z kterého pružným přeskokem ve vzduchu nohy vyměníte. Začátečníci pokračují ve svižném tempu 30 vteřin, pokročilejší mohou pokračovat minutu. Tímto cvikem zpevníte svaly na nohou, posílíte srdce a zároveň spálíte veké množství kalorií.

Běh na místě a statický podřep

rychlé spalování
Statický podřep

Běhejte na místě s představou, že vás honí divoký pes (díky tomu docílíte vysoké intenzity) a kolena zvedejte co nejvýše. Po 10 vteřinách běhu zůstaňte stejnou dobu ve statickém dřepu a poté cvik opakujte. Začátečníci se pokusí vydržet jednu minutu a pokročilejší zkusí 2 minuty. Pravidelné střídání frekvence, ke které při tomto cviku dochází, velice napomáhá spalování a odpočinek při statickém dřepu krásně posílí svaly na nohou.

Kolébka

rychlé spalování
Kolébka

Položte se zády na podlahu a udělejte pomyslnou kolébku. Nezpomeňte si pořádně přitáhnout kolena k čelu (A). Postupně se rozkolíbejte a snažte se přesunout tělo až do dřepu (B), ze kterého se poté pokuste postavit nebo vyskočit (C). Při tomto cviku uvolníte páteř, potrápíte břišní svaly a zvýšíte si tepovou frekvenci. Opakujte 15x.

Horolezec

rychlé spalování
Horolezec

Dlaně si opřete o zem a tělo pořádně narovnáte. Začnete střídavě přeskakovat dolními končetinami pod tělem a budete se snažit udržet při tom vysoké tempo. Snažte se vydržet aspoň 45 vteřin. Tento cvik je hodně dynamický, rozvíjí sílu svalů celého trupu a rukou.

Pro nastartování těla a rychlé spalování se tato sestava doporučuje zařadit do cvičebního plánu aspoň 3x týdně.

Written By
More from HnK
Proč je dobré mít sex
Nemáte poslední dobou na sex ani pomyšlení? Musí vás partner přemlouvat nebo...
Čtěte více
Leave a comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *